Miten saan asiani yhtiökokoukseen?

Osallistumalla yhtiökokoukseen pääset vaikuttamaan asumiskustannuksiisi. Yhtiökokouksessa saat tietoa ja perusteluja siitä, miten omaisuuttasi hoidetaan. Voit myös vaikuttaa hallituksen valintaan ja varmistat, että sopivimmat henkilöt hoitavat omaisuuttasi.

Varsinaisen yhtiökokouskutsun saat viimeistään kaksi viikkoa ennen kokousta.

Jos haluat asian yhtiökokouksen käsiteltäväksi, toimita esitys kirjallisesti isännöitsijälle. Voit toimittaa viestisi taloyhtiösi sähköisen palvelukanava WarmaNetin kautta, sähköpostitse tai kirjeitse.

Miksi yhtiökokoukseen kannattaa osallistua?

Yhtiökokous on taloyhtiön ylin päättävä elin ja osakkaan tärkein vaikutuskanava. Kokouksessa voit vaikuttaa asumiskustannuksiisi ja saat tietoa ja perusteluja siitä, miten omaisuuttasi hoidetaan. Samalla selviää, miksi ja milloin mahdollisia remontteja tehdään.

Yhtiökokouksessa päätetään taloyhtiön merkittävistä remonteista ja hankinnoista sekä yhtiövastikkeen suuruudesta. Kokouksessa vahvistetaan edellisen vuoden tilinpäätös ja talousarvio tulevalle vuodelle. Samalla tapaat taloyhtiön isännöitsijän ja opit tuntemaan naapurisi. Tuttujen kanssa on helpompi luoda asuinympäristöstäsi toimiva ja viihtyisä.

Yhtiökokouksessa valitaan taloyhtiön hallitus ja osallistumalla kokoukseen varmistat, että sopivimmat henkilöt hoitavat omaisuuttasi. Kannattaa muistaa, että ketään ei voida valita hallitukseen ilman hänen omaa suostumustaan.