Taloyhtiöiden kokousten järjestäminen

Kiinteistöliitto ja Isännöintiliitto suosittelevat, että koronaepidemian aikana taloyhtiöt hyödyntävät kokousten pitämisessä etäyhteyksiä.

Hallituksen kokous

Hallitusten kokoukset pyritään pitämään ensisijaisesti Teams-kokouksina.

Yhtiökokous

Yhtiökokoukseen osallistumisen tavoista päättää aina taloyhtiön hallitus. Suosittelemme hallituksille, että osakkaille annetaan mahdollisuus osallistua etäyhteydellä kokoukseen. Etäyhteys onnistuu Teamsillä.

Teams -kokoukseen voi osallistua myös soittamalla kokouksen numeroon.
Soittamalla kokouksen numeroon, käyttäjä voi liittyä ääniyhteydellä liittyä Teams-kokoukseen, vaikka hänellä ei olisi Internet-yhteyttä tai Teams-sovellusta. 

Mikäli kokouksen esityslistalla on esim. remonttipäätöksiä, niin suosittelemme hallitukselle, että osakkaat voivat ilmasta kantansa yhtiökokousasioihin myös kirjallisesti ennakkoon.
Osakkaat saavat kokousmateriaalin mukana lomakkeet, jossa on kaikki yhtiökokouksen asiat ja päätösehdotukset. Kuhunkin kohtaan osakas merkitsee kantansa ja palauttaa lomakkeen siinä olevan ohjeen mukaisesti. Lomakkeen palauttaneet osakkaat merkitään kokouksessa läsnäolleiksi.

Kokoukset kannattaa pitää

Suosittelemme pitämään kokoukset mieluummin kuin lykkäisi ne tulevaisuuteen, vaikka kaikilla ei olekaan yhtä hyviä mahdollisuuksia käyttää sähköisiä välineitä, koska koronaepidemian ennustaminen tulevaisuuteen on mahdotonta.

Teams-kokouksen osallistumisohjeet osakkaalle.pdf »